hVA GJØR VI?

Trykk på en av fagfeltene under for å få et bedre innblikk!

Velkommen til vår beskyttede arbeidsarena, hvor du kan utforske forskjellige arbeidsoppgaver i ditt eget tempo, og oppleve mestring og forutsigbarhet i sikre rammer. Vi er her for å støtte deg på veien.

Vi ønsker å ha en beskyttet arbeidsarena hvor man har lov til å prøve seg fram på forskjellige arbeidsoppgaver i sitt eget tempo. For at vedkommende skal føle mestring og forutsigbarhet selv, trengs det tid i sikre rammer. Dette ønsker vi å bidra med.

Vi har åpent verksted for motorentusiaster. Her har vi gruppe med elever som liker å skru og lære. Sosialt og lærerike dager med mekking.

Mekkegruppa består i dag av engasjerte undommer som er interessert i motor og mekanisk læring. Vi har et stort og ryddig verksted, med massevis av verktøy og maskiner disponibelt til gruppen. De blir veiledet av faglig dyktige mennesker, i et sosialt miljø hvor hovedfokuset å ha det det faglig og sosialt bra sammen. Her er det rom for både store og små prosjekter. 

Vi tilbyr det sosiale læringsmiljøet utenfor skolen. Der vi fletter praktisk og teoretisk arbeid inn i arbeidslivet.

Vi har et stort ønske om å hjelpe unge opp og frem. Det passer ikke for alle elever å tilbringe hele uken på skolen-benken, derfor åpner vi arbeidsplassen våres for å hjelpe til. Dette blir da en praktisk læringsarena, hvor vi fletter teori og praksis sammen. Dette er noe vi vet mange trenger, og vi ser at det er en form for læring som fungerer for veldig mange elever som får muligheten til å være hos oss. 

Vi hjelper deg med både store og små prosjekter. Med et kontaktpunkt slepper du og engasjere alle håndtverkgruppene, den jobben gjør vi for deg!

Vi har dyktige håndverkere som kan utføre alt fra grunnarbeid til siste listen inne. Vi samarbeider med lokale firmaer på strøm og VVS. Fordelen for kunden ved å bruke oss, er at han kun trenger et kontaktpunkt. Vi organiserer da alt på byggeplassen. Med et formål om at kunden skal være 100% fornøyd med både arbeid, sluttprodukt og pris.

Når det kommer til matproduksjon her på gården så har vi et høyt fokus på renslighet, sporbarhet og friske produkter. Hver sommer blir alle kassene vasket og rengjort. Lagrene blir gasset (desinfisert), og vi har tiltak for å sørge for at det er så rent som mulig rundt maten. 

Vi har et treårig vekst-skifte. Der dyrker vi hvete etter poteter som fortrinnsvis skal gå til mat. År nummer to dyrker vi bygg. Bygget brukes hovedsakelig til dyrefor. Halmen blir presset opp i rundballer, noe omsatt som salg mens mesteparten blir brukt som strø i et lokalt grisehus. 

Vekst år nummer tre er poteter. Her dyrker vi hovedsakelig Beate. Det er en potetsort som har rødt skall og hvitt kjøtt. Poteten egner seg til det meste innen matlaging. Alle potetene blir solgt til Gartnerhallen, som selger videre til BAMA, og ut til sluttbruker i butikken. Det er viktig for oss at sluttkunden kan spore produktet tilbake til oss, for eventuelt komme med tilbakemeldinger på produktene vi lever. Vi legger ned mye jobb i å få poteten estetisk fin (så moden som mulig), ved at alle sette-potetene blir lys-grodd før setting. Dette er det svært få i Norge som gjør.